Oт Samsung явно случайно и без да искат днес пуснаха страницата за Galaxy S6 Active на своя уеб сайт, което потвърждава скорошната му премиера и пускане в продажба от страна на AT&T. Благодарение на това вече знаем неговите характерискити, като също така има и снимки, на които в момента можем да се нарадваме.

Пред вас са официалните снимки на прахо и водоустойчивия Galaxy S6 Active, който ще можете да потопите във вода на дълбочина 1,5 метра до 30 минути. Устройството е IP68 сертифицирано. Това, разбира се, се подразбира, тъй като става въпрос за Active модел. Какво друго интересно обаче можем да кажем за него. Спецификациите му са доста интересни. Можем да очакваме операционна система Android Lollipop и екран с размер 5.1 инча, който ще бъде Super AMOLED с резолюция 1440 x 2560 пиксела.

Процесорът е осемядреният Exynos 7420, с 3GB RAM памет и 32 GB вътрешна такава. По непотвърдени данни изглежда Samsung Galaxy S6 Active, както и моделът, на който е базиран, няма да поддържа SD карти памет. Разбира се, тук отново имаме сензор за следене на сърдечен ритъм. Камерата е 16-мегапикселова, а тази отпред 5MP. От батерията очаквайте капацитет 2550 mAh.

Нещо общо между новия Active и този от поколението на Galaxy S5 е бутонът Activity Zone, който се намира отстрани на устройството. С него можете лесно да използвате функции като барометър, брояч, компас, прогноза за времето, както и S Health.

Все още няма информация кога точно ще видим Samsung Galaxy S6 Active официално, нито каква ще е цената му. Но ще чакаме, какво друго ни остава?

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS