galaxy s5

Samsung-Galaxy-S5-price-and-release-date

Galaxy S5, новият флагман на Samsung, е тук!

Дизайнът на Samsung Galaxy S5 е повлиян от предшественика му дотолкова, че двете устройства са почти неразличими едно от друго. Дисплеят му е 5.1 инча с 1080p резолюция и Super AMOLED панел. Наличен е и скенерът на пръстови отпечатъци, за който дочухме толкова много слухове през последните няколко месеца. Потребителят ще трябва да прокара пръста си вертикално, за да активира скенера. Много е трудно това действие да се извърши само с една ръка.

Samsung Galaxy S5 очаквано е направен от пластмаса, но портът за зареждане (вече USB 3.0) вече е водоустойчив. Телефонът също така е сертифициран със стандарт на водоустойчивост IP67 — което означава, че можете да го потопите до 30 минути в 0.9 метра под вода.
Вместо лъскавото покритие на батерията по задната част на корпуса, Samsung Galaxy S5 има мек на допир завършек, доста сходен на оригиналния Google Nexus 7, съобщават колегите от The Verge. Устройството идва в четири цвята — черен, бял, син и златист. Най-красивите варианти обаче са черният и белият.

Новият Samsung Galaxy разполага с 2.5GHz процесор, 2GB оперативна памет и батерия с 20 процента повече издръжливост. Задната камера има 16-мегапикселов сензор, който снима видеоклипове в 4K резолюция. Корейците също така са направили приложението за камерата много по-лесно за използване, опростявайки интерфейса.

Тази година Samsung ще наблегнат на проследяването на различни показатели по време на тренировка. Galaxy S5 е първият смартфон в света, имащ сензор за сърдечната честота, който се намира на задната страна на устройството, точно под камерата. Приложението S Health също е обновено и може да се синхронизира с новата линия от wearable устройства Gear. Samsung пуснаха и SDK до разработчиците, което означава, че по-късно тази година ще потребителите ще се радват на още много приложения.

Galaxy S5 ще бъде пуснат на пазара на 11 април, но все още няма информация за това каква ще бъде цената.