galaxy s5

galaxy s5

По-рано този месец изтече набор от характеристики на бъдещия Samsung Galaxy S5 mini, които разкриха, че устройството ще има сертификат IP67 за устойчивост на вода и прах.

Сега тази новина се потвърждава от сайта на Samsung Нова Зеландия. В гаранционна информация, свързана с Galaxy S5 mini се споменава, че гаранцията пада, ако апарата е потопен във вода в продължение на 30 или повече минути. Ако това ви звучи познато, то е защото Galaxy S4 Active и Galaxy S5 имат същите гаранционни изключения, а и двата модела притежават сертификат IP67. Това ни навежда на извода, че Galaxy S5 mini ще има същата характеристика.

galaxy s5 mini

Останалите спецификации за мини варианта на корейския флагман, които знаем до момента включват 4.5-инчов дисплей с резолюция 720х1280 пиксела, четириядрен процесор Snapdragon 400, 1.5GB оперативна и 16GB вградена памет, 8-мегапикселова задна и 2-мегапикселова предна камера и Android 4.4 KitKat.

Все още няма точна информация кога ще бъде представен Galaxy S5 mini, но сертифицирането IP67 е важна подробност към неговия портрет, която по принцип е привилегия на апаратите от по-висок клас.