galaxy s5

galaxy s5

Днес е така дългоочакваният ден, в който Samsung Galaxy S5 официално стъпва на пазара в 125 държави. Какво трябва да знаем обаче?

Също като своя предшественик Note 3, апаратът идва с регионално заключване, което трябва да е посочено на специален стикер на кутията. Това разбира се не трябва да ви плаши, вие ще можете да използвате своя нов Galaxy S5 и с карти на оператори извън Европа. Просто е необходимо първоначалната активация на смартфона да се извърши със SIM карта на оператор от съответния регион –  в нашия случай Европа.

Когато Samsung за пръв път обяви този начин на заключване миналата година понесе много критики, тъй като тези важни детайли не бяха оповестени предварително. Сега компанията се е погрижила да информира потребителите, обяснявайки подробностите на самия стикер върху кутията на Galaxy S5. Съобщението гласи, че продуктът трябва да се активира със SIM карта на мобилен оператор в рамките на Европа и, за да се провеждат каквито и да е разговори от региони извън нея, трябва картата да бъде оставена в телефона поне 5 минути.

Galaxy S5 идва с 5.1-инчов Super AMOLED дисплей с резолюция 1080 x 1920, скенер за пръстови отпечатъци, четириядрен 2.5GHz процесор, 2GB оперативна памет, 16/32 GB вградена памет, слот за microSD карти, 16-мегапикселова камера и сертификат IP67 за водо и прахоустойчивост. Един наистина мощен апарат с подобрен живот на батерията и редица иновативни функции, който ще се превърне във ваш верен спътник в ежедневието.