Galaxy S5

Galaxy S5

Десетина дни след премиерата си на пазара в 125 държави, Galaxy S5 продължава успешно да се продава. Проучване на  агенцията за мобилни анализи Localytics в периода от 11 до 18 април сочи, че 0.7% от всички активни Android смартфони в световен мащаб принадлежат на новия флагман на Samsung.

Това постижение е наистина впечатляващо, защото Galaxy S5 се конкурира с голям брой съперници във високия клас устройства, а много потребители, които имаха по-големи очаквания за новия флагман, останаха леко разочаровани при появата му. Все пак тези фактори не попречиха на успешното приемане на апарата за толкова кратък период. За сравнение Localytics посочва процента на най-големия съперник на Galaxy S5– iPhone 5s. Седем дни след стъпването му на пазара, през септември 2013 година, той е бил 1.1% от активните iPhone устройства.

Galaxy S5

Не трябва обаче да пренебрегваме факта, че фрагментацията при Android устройствата е голяма и корейският флагман се бори с много повече конкуренти от iPhone 5s, който си съперничи само с предишните модели на Apple.

Друга любопитна информация от същото проучване е голямата популярност на Galaxy S5 в САЩ, където са били продадени 64% от устройствата, докато на Европа се падат 23%, а останалите 13% са разпределени между другите пазари. Основната причина може би е, че флагманът все още не е наличен във всички европейски държави.

Galaxy S5

Само времето може да покаже до колко успешен е един модел, но тези данни наистина са впечатляващи, макари и до някъде очаквани след рекорда поставен от Galaxy S5 още в първия ден на пазара. Няма спор, че той е едно наистина добро устройство, а последната дума винаги е на потребителите. Вие купихте ли си вече Galaxy S5?