fire

Проблемите със самозапалване на новия Galaxy S4 продължават. Мъж от Хонг Конг твърди, че смартфонът му Galaxy S4 е избухнал в пламъци докато той си е играл на игри на дивата в дома си, принуждавайки го да го хвърли под дивана, който пък се запалва и достига завесите, предаде Xianguo.

Той изтичал бързо извън къщата с жена си и домашните любимци. Отвън той гледал как домът му се запалил, като огънят се разпространил дори до неговия автомобил Мерцедес, паркиран до сградата.

fire 2

Предишните подобни случаи на причинен огън и токов удар от Galaxy S4 и iPhone се случиха заради използването на неодобрени и неоригинални зарядни устройства, като Apple дори изпрати съобщение, в което предупреждава да не се използват. В този случай мъжът твърди, че неговия Galaxy S4 е бил с оригинална батерия и зарядно.
fire 3
Отделът на Samsung в Хонг Конг отговорил пред медията, че при получаване на жалба ще разследва случая и обещава да направи химически анализ на изгорелия дом, за да разбере дали смартфонът и частите са били оригинални. Засега компанията не говори за обещетения.