galaxy s

Бях просто очарована и така започна съвместното ни съжителство с Galaxy S. Следваха месеци наред четене из чуждите форуми и очакване на ъпдейти. Както знаете Samsung не се слави с редовни актуализации, а по онова време нещата бяха още по-зле. За обновяването на софтуера се грижеше тромавата и до сега програма Kies и аз с голямо удоволствие се научих на някои трикове, за да мога да я излъжа, че се намирам в друг регион и да получа така желаната актуализация. Когато компанията ликвидира тази възможност и трикът вече не работеше, се запознах със сервизната програма Odin, която използвам и до сега. В стремежа си да имам винаги най-новата версия на операционната система научих наистина много. Тези от вас, които никога не са се занимавали с къстъм разработки, с учудване ще научат колко голяма всъщност е подкрепата за тази серия на Samsung сред разработчиците. Това разбира се има и своите минуси, не винаги всичко работи или просто не работи така, както във фабричния софтуер, но пък има редица модове, позволяващи използване на функции, които никога няма да присъстват в него.

С времето успях да заинтригувам и мъжа ми и той също си взе Galaxy S. От тогава вече пета година и двамата с удоволствие използваме флагманите на Samsung и той е техен запален фен, дори повече и от мен.

Много се разприказвах. Връщайки се към спомените за първия представител на серията Galaxy S, исках да ви кажа защо посрещнах S5 с толкова смесени чувства. Може би той не покри представата ми за флагман на 2014 година, а може би просто съм свикнала на повече изненади. Връщайки се назад във времето, когато Samsung беше безпрецедентен лидер в иновациите, ще ви покажа какво чувствах след появата на всеки един флагман и защо очаквах с такова нетърпение следващия. Някои от вас сигурно са минали по този път, а някои може би въобще няма да ме разберат.

Какво получих от Galaxy S2 и с какви чувства го разцъках за пръв път, какво ново донесе той? Ако ви е било интересно да се върнете с мен назад и да проследите израстването на серията Galaxy, продължението на тази история ще прочетете следващата седмица.