Вече знаем, че Samsung ще представят Galaxy Note 8 на 23 август, по време на специално събитие в Ню Йорк. Но кога устройството ще излезе на пазара? Днес вече знаем и това, благодарение на корейската медия ETNews, които твърдят, че информацията им идва директно от два южнокорейски мобилни оператора.

Според тях, Note 8 ще дебютира на пазара в Южна Корея на 15 септември. Ако тази дата ви се струва позната, то това е защото скоро разбрахме, че LG V30 също ще излезе тогава.

Не е типично за два разлчини конкурентни (още повече от една и съща държава) производители да пуснат на пазара устройства в един и същи ден, но явно това ще се случи. По думите на анонимен източник от единия мобилен оператор, “шансът е почти нула” Samsung да смени датата за дебют на Galaxy Note 8.

Все още не се знае кога Note 8 ще дойде на пазара в Европа или пък САЩ, но можем да смятаме, че това няма да е кой знае колко по-късно. Обикновено в Северна Америка устройствата пристигат почти веднага след родната си азиатска премиера. Тук в Европа вероятно фаблетът ще дойде през октомври.