Според Еван Блас, Samsung ще пуснат на пазара следващия си фаблет през късния септември. Все още не се коментира дата за премиерата на Galaxy Note 8, нито точна дата за дебюта на пазара, но Блас коментира цената на устройството. Според него то ще е рекордно скъпо — 1119 долара, или около 1000 евро.

Срещу тази сума, потребителите ще могат да получат същите спецификации като при тазгодишните флагмани Galaxy S8 и Galaxy S8+, с тази разлика, че Note 8 ще дойде с огромен 6.3-инчов дисплей, отново с изключително тънки безели обаче. Допълнително, ще имаме многофункционалния S Pen стилус.

За да разграничан S8 и Note 8, Samsung би трябвало да представят фаблета и с повече оперативна памет — 6GB, за да бъдем точни. Колкото до батерията, тя ще бъде малко по-малка от тази на миналогодишния Note 7. Очаква се тя да е 3300 mAh, а промяната е от гледна точка на повече безопасност.

Разбира се, всичко това тук са слухове, докладвани от Еван Блас и Venture Beat. Блас обаче е познат със слуховете, които правилно предвижда, тъй че няма да се учудим, ако всичко това тук в крайна сметка се окаже вярно.