The Verge цитират доклад на SamMobile, според който втория флагман за годината от Samsung – Galaxy Note 6 – се очаква да използва USB Type-C за порта си. Стандарта вече се налага сред мобилните устройства и се очакваше корейците да го въведат още при Galaxy S7, но ето че това не се случи.

Според SamMobile, Galaxy S7 и S7 Edge не използват USB Type-C за да могат да останат съвместими със сегашния модел на Gear VR. Идеята че Note 6 може би ще има USB-C идва от това, че се очаква той да има 5.8-инчов дисплей, което ще направи използването му с Gear VR невъзможно – най-големия смартфон, съвместим с VR хедсета от Samsung към момента е Galaxy Note 5 (със своите 5.7 инча).

Възможно е компанията да представи изцяло нов Gear VR, поддържащ USB Type-C заедно с Galaxy Note 6 по-късно тази година. Все пак вече знаем, че корейците работят по нов модел. Както вече чухме обаче, тази джаджа за виртуална реалност може да е самостоятелна – да няма нужда от смартфон. Е, какво ли ще излезе в крайна сметка? Остава да видим…