Новите звена ще бъдат основна производствена база в областта на 5G, високоефективните компютърни системи и Изкуствения интелект

Samsung започна изграждането на съоръженията този месец и планира да стартира производството през втората половина на 2021 г.

Samsung Electronics Co., Ltd., световен лидер в модерните технологии при полупроводници, обяви днес плановете си да увеличи капацитета на леярните чрез новото производствено звено на компанията в Пьонгтее (Корея). Целта на компанията е  да удовлетвори нарастващото търсене на иновативни решения в областта на екстремния ултравиолет (EUV).

Строежът на новата леярна с фокус върху базирани на 5-нанометрови EUV-технологии и технология за преработката на сурови материали започна през този месец и се очаква да заработи с пълен капацитет през втората половина на 2021 г. Производствената линия ще играе ключова роля при постигането на целите на Samsung да увеличи имплементирането на иновативни процеси сред голям брой настоящи и бъдещи технологии, включително 5G, високоефективни компютърни системи (HPC) и Изкуствен интелект (AI).

„Новото производствено звено ще разшири капацитетите на Samsung при sub-5-нанометровите процеси и ще ни позволи бързо да отговорим на търсенето на базирани на EUV-решения“, заяви д-р ES Jung, президент и ръководител на дивизия „Леярен бизнес“ в Samsung Electronics. „Продължаваме да следваме мисията да се отзоваваме на нуждите на потребителите си, като инвестираме в мощности и иновации, и наемаме висококвалифицирани кадри. Разширяваме хоризонтите си като в същото време допринасяме за стабилен ръст в леярския бизнес на Samsung“.

Въз основа стартиралото в началото на 2019 г. масово производство при 7-нанометровите EUV-процеси, наскоро Samsung добави към глобалната си мрежа в леярския бизнес нова V1-производствена линия за EUV-технологии в Хансео, Корея. Чрез новата база в Пьонгтее, която ще заработи с пълни мощности през 2021 г., капацитетът на Samsung в леярството, базирано на EUV, значително ще се увеличи.

Samsung планира да започне с масовото производство при 5-нанометровите EUV-процеси във фабриката в Хансео през втората половина на тази година.

С добавянето на Пьонгтее към производствените мощности, Samsung ще има общо седем леярски звена, разположени в Южна Корея и САЩ, които обхващат шест 12-инчови производствени линии и една 8-инчова.

Сподели
Предишна страницаADATA представи новите FALCON и SWORDFISH PCIe SSD дискове  
Следваща страницаМоже ли AI да стане съзнателен?
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.