samsung-hologram-2

Наскоро американското патентно ведомоство е публикувало значителна част от исканията. Данните сочат, че през третото тримесечие на миналата година Samsung e подалa заявление за патент, който осигурява визуализирането на холограмите от екраните на смартфон.

Примерът, който е показан в патента, разглежда стандартен на вид смартфон. Над самата матрица се поставя устройство, което излъчва светлина върху специална повърхност над екрана. В резултат на това потребителите виждат икони и обекти, които изглеждат като отделени от другите обекти на дисплея на смартфона.

Tази технология е подходяща единствено за показване на дребни икони и вероятно няма как да се използва за филми или игри, тъй като корпусите на смартфоните са силно ограничени като обем и размер. Дори и представеният начин все пак изглежда полезен в някои случаи.

Патентът все още не е потвърден, което означава, че едва ли скоро ще видим технологията в действие. Утвърждаването му от ведомството също не е гаранция, че Samsung ще го използва. Много е вероятно това да са само началните стъпки към нещо по-голямо и грандиозно.

С нетърпение ще очакваме повече новини по този въпрос.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS