Image credit: news6sam
Image credit: androidcentral

Изгледа, че 16-мегапикселовият сензор за камера с ISOCELL технология, оптимзииран специално за работa при слаба слънчева светлина, не е единственото, което от Samsung искат да внедрят в следващите си флагмани. Корейска медия обяви, че от южнокрейския гигант са се решили на още по-голяма стъпка, а именно 20-мегапикселов сензор, който вече е в процес на разработка.

Източникът  твърди, че от 1-ви декември отделът за иновации на Samsung е започнал проект за цялостното изработване на такъв сензор, включително задвижващите механизми на автофокуса и обектива. Не се знае обаче дали този сензор също ще използва технологията ISOCELL или ще има оптична стабилизация на изображението.

Ако Samsung наистина иска да адаптира подобен тип оптична стабилизация в Galaxay S5, това означава, че поне 50 милиона механизми за камерата трябва да бъдат доставени, а за подобен тип инвестиция това все още не е достатъчно доходоносно. Може би точно поради тази причина източникът твърди, че новият 20-мегапикселов сензор няма да бъде готов до втората половина на 2014 година, което означава, че дори може да не влезе и във флагмана на южнокорейската компания през 2015г.

Що се отнася до следващата година, 16-мегапикселовият сензор с ISOCELL технология се очаква да кацне на 25% от смартфоните на Samsung, чиито продажби ще достигнат до около 90 милиона продадени устройства, в които ще бъдат включени и очакваните Galaxy S5 и Note 4. Според източника Samsung са поръчали голяма партида от 13 и 16-мегапикселови Sony сензори за следващата година, така, че можем да очакваме мегапикселовото състезание да продължи да бъде все така оспорвано и през следващата година.

Същевременно слухове твърдят, че очакваният флагман на Samsung – Galaxy S5 най-вероятно ще бъде представен през февруари следващата година,заедно с второто поколение на умния часовник Galaxy Gear 2.

Сподели
Предишна страницаЩе видим Galaxy Note 3 Lite през февруари 2014
Следваща страницаWindows Phone с 10% пазарен дял в Европа
Силвия Янчева е технологичен журналист и редактор на Smart News. Работила е в дирекция на МВнР и била е част от екипа на първата демократична онлайн медия Policymic. Като най-голяма своя страст определя спорта, който е неизменна част от ежедневието й от години насам. Интересува се и от политика, Психология, PR, Фотография, и социални мрежи. За контакти: yancheva@smartnews.bg