Съвсем скоро Samsung ще разкрият чисто новия си флагман Galaxy S8, но Note 7, все още е навсякъде из мрежата и дебне компанията да направи и най-малката грешка.

Този петък, голямото „С“ обяви, че лека-полека ще започне да унищожава устройствата, които все още не са официално върнати на компанията. Как? Ще пуснат софтуерен ъпдейт, който ще бъгне така Note 7, че той да не може да бъде повече зареждан.

По-рано тази година, Samsung любезно помоли всички Note 7 да бъдат върнати. Те успяха да съберат повече от 96% от устройствата в света, но, разбира се, има няколко единици, които са отказали да върнат любимата си смъртоносна джаджа.

Samsung отдавна се опитват да унищожат срама си, още от месец септември. Какво ли не направиха… Във всички държави, в които бяха пуснати телефоните имаше място, където можеше да се върне. По летищата също бяха сложили такива пунктове. В Нова Зеландия, дори забраниха достъпа до мобилните мрежи на Note 7.

Компанията искрено се надява този софтуер най-накрая да разреши проблема им и тази страница да бъде затворена веднъж завинаги.