В блог пост само ден преди премиерата на следващия им флагман, Samsung обявиха, че все пак ще предлагат отново злощастния Galaxy Note 7 под формата на обновено устройство. В блог поста те обясняват как рециклирането на някои от частите и преработването на останалите ще помогне от природосъобразна гледна точка. Изявлението идва само месец след като презентацията на компанията по време на MWC бе прекъсната от Greenpeace, които желаеха да разберат как корейците ще се справят с всичките 4,3 милиона върнати устройства.

Планът на Samsung е да използва някои части от Note 7, като например камерата и проводниците, и да рециклира останалите. По-късно смартфонът ще бъде предложен отново за продажба в малко по-различен вариант и с по-малка батерия, за да се предотврати загряване и запалване.

Запитани от The Verge, Samsung уточниха следното спрямо фаблета:

“Целта на обновените устройства е единствено да се сведе до минимум въздействието върху околната среда. Детайлите около продукта, включително името, техническите спецификации и ценовия му диапазон ще бъдат обявени, когато устройството стане достъпно. Samsung няма да предлага обновени Galaxy Note 7 устройства […] в САЩ.”

Както виждате, “новата” джаджа няма отново да се казва Samsung Galaxy Note 7. Освен това тя няма да се предлага в САЩ. Всъщност районите, в които ще се продава устройството все още не са уточнени и зависят от допълнителни споразумения с разпространителите. Не е ясно и дали ще го видим в България, но тъй като Note 7 така и не достигна до нас първоначално, повторна премиера звучи малко вероятно…