Пресконференцията, на която Samsung ще обявят резултатите от разследването на случая с Galaxy Note 7 и неговата батерия, наближава. Тя се се проведе в Сеул, Южна Корея, тази неделя (22 януари). Поради времевата разлика, за България това е 23 януари, понеделник, като началото е в 01:00 часа сутринта (03:00 часа GMT). Днес разбираме също така, че Samsung ще излъчат пресконференцията на живо — стриймът ще може да бъде намерен на Samsung.com.

Galaxy Note 7 бе изтеглен от пазара през септември, само седмици след като батерията му започна спонтанно да се запалва и избухва. До българския пазар смартфонът изобщо не стигна, може да кажем за щастие.

През месеците от тогава немалко неща се изговориха относно причината, поради която батериите на фаблета имаха проблеми, но ето че най-накрая Samsung ще затворят случая. На пресконференцията те ще опишат откритията си, като независими инженери също ще споделят своите изследвания. Ще бъдат представени и плановете за бъдещи подобрения, за да не се случват подобни неща никога повече.