Перипетиите на Samsung, свързани с проблемите на Galaxy Note 7, продължават… Поредният опит за осигуряване безопасността на потребителите този път е свързан с техните полети. Както вече ви казахме, качването с Note 7 на самолет в САЩ вече се счита за федерално престъпление. Може би заради това, а може би и поради прости мерки за сигурност, Samsung са решили да установят свои будки за подмяна на смартфона с друг на големи летища по света. Първите са се появили в Ужна Корея, но граждани споделят, че такива вече има в Австралия и дори в САЩ (първата там е в Сан Франциско).

Както докладват от CNET, на място във въпросните летища има служители на компанията, които ще помогнат на забравилите своя Galaxy Note 7 да го сменят в последния момент с друго, неназовано устройство. Освен това те ще могат и да прехвърлят всичката си информация от фаблета на новата джаджа.

Въпреки проблемите на Samsung с Note 7, анализатори смятат, че в момента повече от един милион потребители все още използват най-новия смартфон от корейския производител. Това се случва въпреки изтеглянето на телефона от световния пазар и множеството оплаквания от запалване на устройството поради неоткрити все още проблеми.