През 2015 година Samsung най-накрая направиха важна крачка в своето развитие – добавиха висококачествени материали при изработката на техния флагман, както и олекотиха софтуера към операционната система Android, която е в сърцето на всеки Galaxy смартфон. С изключение на премахването на micro SD картата при Galaxy S6, всичко останало изглеждаше много добре. Но има какво друго да се направи, за да може Samsung да си върнат предишната слава и то е свързано с тежкия все още TouchWiz.

Според нов слух, идващ от Китай, Samsung ще се заемат точно с това – да оптимизират колкото се може повече своя софтуер, за сметка на хардуера; за това и най-вероятно няма да видим промени при външния вид. Според данните, корейците са се обърнали към Google, чийто инженери ще работят със Samsung, за да направят Android преживяването при Galaxy S7 още по-приятно, леко и интуитивно.

Дали този слух ще се окаже истина, ще разберем на премиерата на Samsung Galaxy S7. Но от Корея определено имат нужда от още малко оптимизация на TouchWiz и Google са точно тези, които биха могли да им помогнат за това.