Според нов доклад на Минг-Чи Куо от KGI Securities, Samsung са на прага да се справят със затрудненията около имплементирането на скенер за пръстови отпечатъци в дисплея. Бележката, изпратена от Куо и докладвана от Business Insider, съдържа информация, според която скенер в дисплея може да се появи при Note 9.

Не е ясно какво точно пише в бележката, тъй като тя не е публично достъпна, но Куо рядко греши. За това можем да кажем, че е възможно Samsung да са първите с тази технология. Вероятно обаче няма да я видим при Galaxy S9 по-рано през 2018 г.

Според доклада, за доставчици на Samsung се борят Synaptics (които правят сензори и за Apple), BeyondEyes (корейска компания за биометрични сензори), дъщерната Samsung LSI и Egis (един от текущите доставчи за Samsung, които са от Тайван). Като най-вероятни бъдещи съдружници на корейците в това начинание се спрягат BeyondEyes и Samsung LSI, тъй като според Android Authority, тяхната технология може да използва OLED дисплея като светлинен източник за сензора и така да пести батерия.

Остава да следим развитието, за да разберем повече за бъдещите скенери за пръстови отпечатъци. Дали Apple ще опитат да разработят същото нещо, за да върнат Touch ID при следващия си iPhone, или ще продължат да разчитат на спорния Face ID?