Неназован официален представител на Samsung е потвърдил пред корейската медия The Investor, че компанията е достигнала над 5 милиона продадени устройства от новия флагман Galaxy S8 до момента. Напомняме, че официалната премиерна дата на смартфона бе на 21 април. Това значи, че корейците продават приблизително по 200 000 смартфона на ден.

Цифрата звучи фантастично, но в сравнение с Galaxy Note 7, който за две седмици продаде 2,5 милиона бройки (преди да започнат да се проявяват проблеми и джаджата да бъде изтеглена от пазара), това не е чак толкова много. И все пак плюсът тук е, че S8 първоначално започна продажби само в няколко държави — САЩ, Канада, Южна Корея и Пуерто Рико. Едва седмица по-късно, на 28 април, продажбите в Европа също стартираха. В Китай пък S8 тепърва ще дебютира.

Samsung обещават, че до края на май месец, Galaxy S8 ще бъде наличен в общо 120 държави.

Можем да сравним продажбите на Samsung Galaxy S8 с тези на флагманите им от предишни години. От Galaxy S7 и Galaxy S7 Edge бяха продадени 10 милиона бройки само за първите три седмици, но не трябва да забравяме също така, че те бяха налични в повече региони след премиерата. До април 2017 година от Galaxy S7 серията са продадени 55 милиона смартфона.