Преди време ви разказахме за новия проект на създателите на Siri — Viv е виртуален гласов асистент с предполагаемо много повече възможности от изкуствения интелект на Apple. И тъй като в последно време се вдига много шум около такъв тип разработки, няма как да не обърнем внимание на това, че Samsung тихо и кротко са придобили създателите на Viv. Основателят на Viv Labs и създател на Siri Даг Китлаус използва своя Medium профил вчера, за да съобщи за сделката.

Преди няколко месеца в интернет се въртяха слухове за това, че Facebook и Google също са имали желание да придобият Viv Labs, само че изглежда Samsung са били готови да дадат повече пари. Въпреки това, цената, която корейците са платили, не бе разкрита.

Във времена, в които големи компании инвестират милиарди в изкуствен интелект Samsung изглеждат малко закъсняли. Въпреки това обаче, работата им с Viv Labs би могла само да им помогне. Плюсът на този нов, все още разработван асистент е, че той не е ограничен единствено до мобилни устройства. Viv може да работи на много и различни платформи, което му дава огромно предимство.

Как ще развият Samsung работата на Китлаус? Ще трябва да почакаме, за да разберем. И все пак — борбата между Apple, Google и Samsung изглежда ще се изостри.