Samsung обяви най-новата си услуга за мобилни плащания, Samsung Pay, откривайки нова ера в електронната търговия. Samsung Pay дава на потребителите възможност да осъществяват сигурни мобилни плащания в редица търговски обекти. Към днешна дата, мобилните разплащания са с ограничена популярност сред търговците, които предпочитат да използват конвенционални терминали с магнитна лента. Благодарение на Samsung Pay потребителите вече могат да използват своите мобилни устройства за разплащания на съществуващите терминали при пункта за продажба. За тази цел Samsung комбинира Near Field Communication (NFC) и нова патентована технология, наречена Magnetic Secure Transmission (MST), за да повиши повече от всякога достъпността на мобилните плащания за търговци и потребители.

ВИЖ ОЩЕ: Ревю на Apple iPad mini 3

За да достави първокласно мобилно решение за плащане, Samsung си партнира с водещи мрежови оператори за разплащания като MasterCard и Visa. В допълнение, Samsung работи усилено, за да разшири стратегическото за Samsung Pay партньорство с ключови финансови партньори в световен мащаб, включително American Express, Bank of America, Citi, JPMorgan Chase и U.S. Bank, така че да обезпечи по-голяма гъвкавост, достъп и избор за техните клиенти, като същевременно даде възможност за опростено и сигурно плащане.

“Samsung Pay ще преосмисли начина, по който потребителите плащат за стоки и услуги, и ще трансформира начина, по който използват своите смартфони – заяви Джей Кей Шин, главен изпълнителен директор на Samsung Mobile.  – Сигурният и максимално опростен платежен процес, в съчетание с нашата стабилна партньорска мрежа, издига Samsung Pay до качествено нова услуга, която придава допълнителна стойност за потребителите и нашите стратегически партньори.”

“Мобилната търговия става много по-интересна – заяви Джим Маккарти, изпълнителен вицепрезидент, Visa Inc.  – Комбинирането на опита на Visa в платежните технологии с лидерството на Samsung в създаването на иновативни мобилни изживявания разширява избора за финансовите институции, които желаят да предоставят на своите клиенти възможност за извършване на плащания чрез мобилно устройство.”

“Ние сме решени да опростим взаимодействията, така че да облекчим финансовия живот на потребителите – каза Брайън Мойнихан, главен изпълнителен директор на Bank of America.  – Samsung Pay е още една значима стъпка в тази посока за нашите 17 милиона потребители на мобилни услуги.”

Експанзивно покритие

Samsung Pay има потенциал да бъде възприет в приблизително 30 милиона търговски обекти по света, което го прави единственото мобилно решение за плащане с почти универсално приложение. Samsung предлага тази функционалност чрез своята иновационна технология, наречена Magnetic Secure Transmission (MST). Потребителите могат да използват Samsung Pay в търговски обекти, независимо дали терминалите им поддържат NFC или широко разпространената традиционна магнитна лента.

В допълнение, технологията MST позволява на Samsung Pay да поддържа частни кредитни карти (PLCC) чрез съдействието на ключови партньори, включително Synchrony Financial и First Data Corporation. Изграждането на партньорска мрежа с търговци, банки-картови издатели и водещи мрежови оператори за картови плащания дава на клиентите възможност да ползват широк набор от платежни карти и превръща Samsung Pay в универсално решение за мобилно разплащане.

Маргарет Кийн, президент и главен изпълнителен директор на Synchrony Financial, най-големият доставчик на PLCC кредитни карти в САЩ, отбеляза: “Това е страхотна новина за нашите клиенти, които чрез своите карти могат да извършват плащания с помощта на Samsung Pay, и чудесна новина за нашите търговци на дребно, които няма да се налага да обновяват своите терминали за плащане. Очакваме с нетърпение да започнем работа със Samsung и други партньори за доставянето на сигурни мобилни плащания за нашите 60 милиона активни потребители.”

Лесно и бързо

Чрез Samsung Pay потребителите ще ползват едно изключително достъпно приложение, което създава положително изживяване за потребителите. Добавянето на карта става с няколко прости стъпки. След завършване на процеса, потребителят просто активира приложението Samsung Pay, избира желаната карта за плащане и се верифицира чрез сензора за пръстови отпечатъци. Докосването на устройството до POS  терминал в търговски обект осигурява бърза, сигурна и лесна покупка.

Сигурно и конфиденциално

Samsung има силен ангажимент за поддържане на сигурността и неприкосновеността на личните потребителски данни съгласно най-високите стандарти в индустрията. Samsung Pay не съхранява номера на лични сметки в устройството на потребителя. В допълнение, Samsung Pay предлага редица функции, които повишават сигурността в много по-голяма степен, отколкото при физическите карти. Когато се комбинира с токанизация – замяна на чувствителните картови данни с уникален, сигурен знак за предотвратяване на измами, Samsung Pay ще доставя сигурни мобилни плащания във всяка точка на света.

“Ние сме развълнувани от перспективата да работим заедно със Samsung, тъй като те доставят Samsung Pay до потребителите по целия свят – заяви Ед Маклафлин, главен директор „Нови плащания“ в MasterCard. – Сигурността и лекотата, които можем да осигурим чрез нашите дигитално реализирани услуги, бързо променя потребителските навици за пазаруване. Стартирането на Samsung Pay ще засили популярността на мобилните плащания и ще разшири хоризонта на дигиталните изживявания.”

Сигурността на плащане при Samsung е подсилена благодарение на собствената защитна платформа (Samsung KNOXTM) и ARM TrustZone®, които в комбинация защитават данните за транзакцията от измами и атаки на данни. Освен това, в случай на изгубен телефон, функцията на Samsung Find My Mobile позволява на потребителите да открият местоположението, да блокират и дори да унищожат своите устройства от разстояние; сигурна гаранция, че данните от Samsung Pay никога не са изложени на риск.

Samsung Pay първоначално ще се предлага в САЩ и Корея от това лято, след което ще стъпи и в други региони, включително Европа и Китай, чрез Samsung Galaxy S6 и Galaxy S6 edge.