Сега след като знаем със сигурност причините за пламтящите батерии на Samsung, дали компанията ще позволи подобно нещо да се случи отново?

Samsung споделиха, че се въвежда 8-степенен тестови процес на батерията, освен това бе формирана също и специална група за оценка качеството на батериите (Battery Advisory Group), в която влизат външни консултанти и експерти от академичните и изследователски среди. Трябва да се наблегне на факта, че абсолютно всички литиево-йонни батерия във всички продукти на Samsung ще бъдат подлагани на този тест, а не само батериите на Note и бъдещия Galaxy S8.

8-степенната проверка за сигурност включва: тестове за издръжливост, визуална проверка, рентгенови лъчи, тестове при зареждане и разреждане, TVOC тест, тестове включващи разглобяване, тестове за ускорено употребяване, както и тестове с напрежение на отворена верига.

На много от тези стъпки описани горе – първите три и последната, са били подлагани предишните устройства на Samsung. Компанията обаче споделя, че мерките просто вече са още по-засилени от преди и честотата на тестовете ще бъде по-голяма.

infographic__8_point_battery_safety_check

Останалите четири стъпки са напълно нови за процеса. Тестовете при зареждане и разреждане, което означава, че батериите се тестват докато се зареждат, както и докато се разреждат, са били изключително важни при откриването на проблема с батерията на Note 7.

На днешната пресконференция Samsung за пръв път може би от години бяха толкова честни в изказването си. Изсипаха огромна доза информация, която всички чакахме да чуем. И все пак, усилията на Samsung да си върне доверието на потребителите най-вероятно ще продължи да бъде трудна битка. Следващият Galaxy S флагман, излизащ тази пролет, ще бъде най-голямото изпитание, пред което корейците са се изправяли някога, след като станаха най-големите смартфон производители в света.