orbis

Samsung пусна на пазара вече няколко Gear устройства, но новият модел се бави малко повече от очакваното. Това може би се дължи на желанието на корейската компания да го изпипа достатъчно добре и да предостави на потенциалния потребител нещо наистина добро. Информация за новия умен часовник е изтичала онлайн, но най-накрая Samsung обяви джаджата официално.

В съобщение към медиите корейският гигант пусна информация, че този път ще става въпрос за кръгло устройство. Кодовото му име е Orbis, а на пазара часовникът ще се появи като Gear A. Другото, което разбираме от рекламния банер (по-долу) е, че SDK пакетът за разработчици ще бъде предварително наличен. Така Samsung се надяват да се създадат достатъчно приложения от трети страни преди новият Gear A да излезе в продажба. Всички заинтересовани софтуерни разработчици могат да се запишат на специално създаден за целта уеб сайт, след което Samsung ще се свърже с тях допълнително.

Както се вижда от банера, показаните приложения са кръгли, което потвърждава първоначалните слухове. Освен това, очаква се Gear A да бъде захранен от Exynos 7420 процесорът, който е в сърцето на новите Galaxy устройства. Ще има също и версия с 3G свързаност, възможност за провеждане на разговори и безжично зареждане. Дата на премиерата все още не е налична.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS