samsung

samsung

Samsung подготвя нова серия таблети Galaxy Tab S, които ще бъдат в два варианта – 8.4-инчов и 10.5-инчов. Уникалното за тези устройства ще бъде Super AMOLED дисплея с разделителна способност 2560х1600 пиксела.

Според информацията на SamMobile, двата модела с номера SM-T700 и SM-T800 ще бъдат представени съвсем скоро. Устройствата ще притежават осемядрен процесор Exynos 5 (5420), работещ с по технологията big.LITTLE с четири 1.9GHz Cortex – A15 и четири 1.3GHz Cortex – A7 ядра, шестядрен ARM Mali – T628 графичен процесор с тактова честота 533MHz, 3GB оперативна памет, 8-мегапикселова задна камера с възможност за заснемане на 1080р Full HD видео и 2.1-мегапикселова предна камера. Операционната система ще бъде Android 4.4.2 KitKa с потребителския интерфейс на компанията, но според източниците не е ьсно дали това ще бъде новия Tab/NotePro Magazine UX или стандартния KitKat tablet UX.

Друга интересна подробност за Galaxy Tab S е наличието на сензор за пръстови отпечатъци, вграден в хоум бутона,  подобно на този на Galaxy S5. Това означава, че таблитите ще могат да се възползват от всички функции, свързани с него като Fingerprint Unlock, PayPal Payments, Private Folder и Samsung Apps login. Уникалната за Galaxy Tab S опция, която ще предложи Samsung се нарича Multi-User login и ще позволи използването им от повече от един потребител, като всеки ще може да се идентифицира със собствения си отпечатък.

Двата таблета от серията Galaxy Tab S ще предлагат WiFi 802.11ac поддръжка с обичайните a/b/g/n, Wi-Fi Direct, DLNA, Wi-Fi hotspot, Bluetooth 4.0 LE / ANT+, GPS, GLONASS и IR blaster за контрол върху вашия телевизор, с помощта на услугата WatchON и MicroUSB 2.0 за синхронизиране и зареждане.

Таблетите Galaxy Tab S ще бъдат с дизайн, по-изчистен и тънък, от колкото на серията Galaxy Tab 4 и в два цветови варианта – бял и сив, а задния капак ще бъде с перфорирана текстура, като този на Galaxy S5. Специално за тях Samsung разработва и нов флип калъф, който ще се закрепва към задния панел чрез двата патентовани конектора, вградени в него. Първоначално Samsung е замисляла да предложи общо 6 варианта на устройството, в комбинациите WiFi, 3G и LTE и двата размера на дисплея, но след като току що е пуснала 3G модел, най-вероятно ще видим само 4 версии.