Едва четири месеца след като изтеглиха Galaxy Note 7 от пазара, Samsung смятат, че ще отчетат най-големите си приходи от три години насам. Не само това, ами и тези приходи ще бъдат за последното, четвърто тримесечие на 2016 година, което тепърва приключи.

Във финансовия си доклад, публикуван рано днес, корейската компания споделя, че очаква четвъртото тримесечие на 2016 година да покаже приходи от около 7,2 милиарда долара (почти два пъти повече от същия период предната година, за който печалбите бяха 5,2 милиарда).

Както се вижда, корейците смятат, че проблемите с Note 7 са били само временна пречка и те няма да се отразят на крайните цели на компанията. Въпреки това, някои анализатори са скептични поради следния пример — Samsung първоначално смяташе, че и през третото тримесечие на 2016 година ще има големи приходи, но това не се случи. Вместо това, надеждата в лицето на Galaxy Note 7 се провали и гигантът отчете само една трета от очакваната сума (4,4 милиарда долара, вместо 6,6).

Все пак, ако докладът на Samsung се окаже верен и компанията наистина отчете около 7,2 милиарда долара приходи за края на 2016 година, това ще се окаже най-печелившият период за производителя от три години насам. Други анализатори обаче смятат (цитирани от The Verge), че тези печалби ще се дължат по-скоро на продажба на дисплеи и памет, вместо на мобилни устройства.

Остава да почакаме резултатите, за да разберем. Въпреки всичко, Samsung ще има да се доказват много със следващия си флагман Galaxy S8.