Samsung Galaxy S4 / SmartNews
Samsung Galaxy S4 / SmartNews
Samsung Galaxy S4 / SmartNews

Samsung отговори на обвиненията, направени от сайта AnandTech, според които компанията умишлено е проектирала така своя Galaxy S4 смартфон, че да постига по-големи резултати при синтетичните бенчмарк тестове. Сайтът обясни, че посредством специален код графичният ускорител успява да работи с по-голяма тактова честота (533 MHZ срещу 480 MHz) при стартиране на популярни бенчмарк приложения. Отговорът на Samsung? „Не сме използвали специални инструменти за достигането на такива високи резултати“.

Samsung добави, че „при нормални условия Galaxy S4 работи с тактова честота от 533 MHz.“ Корейският производител уточнява, че „определени приложения, заемащи целия екран (такива, в които липсва статус барът), като камера, браузър, видео плеър и бенчмарк тестове изискват повече мощ и заради това GPU-то работи на по-големи обороти„. Много от популярните игри не изискват максималната тактова честота за работа, отбелязва компанията, допълвайки, че „максималните тактови честоти на Galaxy S4 варират, за да предложат на потребителите оптимално изживяване, а не за да се засилят резултатите на определени бенчмарк тестове“.

Samsung не коментира откритият код от колегите, който кара определени бенчмарк приложения да изискват пълната възможност на GPU-то. Сайтът допълва обаче, че съществуват и други бенчмарк тестове, неспоменати в кода, които се държат по същия начин.

Източник: Samsungtomorrow