REUTERS/Thomas Peter
REUTERS/Thomas Peter

Samsung обяви, че планира да пусне ново приложение за новини, което ще е налично само за смартфоните и таблетите от Galaxy серията. Неговото име е UPDAY и то ще подбира комбинирано съдържание – избрани от редактори важна публикации („need-to-know“) и такива от алгоритми, базирани на предпочитания („want-to-know“).

Платформата UPDAY ще бъде разработена съвместно с Axel Springer SE, едно от най-големите издателства на дигитално съдържание в Европа. Няма информация дали то ще осигурява ексклузивни новини за читателите на приложението, или само за подбирането им от редактори.

Решението на Samsung да работи съвместно с Axel Springer не е случайно. В официалното прессъобщение на двете компании се разкрива, че UPDAY за момента е насочено към европейските потребители с Galaxy устройства.

Така Samsung ще се конкурира с новото приложeние Apple News, което американската компанията обяви по-рано тази година. Бета версия на UPDAY вече е пусната в Германия и Полша, където издателството има най-голяма популярност. Samsung и Axel Springer обявиха още, че платформата за новинарско съдържание официално ще бъде налична в началото на 2016 г.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS