Едва две седмици след като главният изпълнителен директор на Samsung Electronics Куон Оу-Хюн (Kwon Oh-hyun) подаде оставка и месеци преди да освободи позицията официално, компанията е намерила негови заместници. Това ще бъдат Ким Ки-Нам (Kim Ki-nam), който ще ръководи дивизията с компоненти; Ким Хюн-Сук (Kim Hyun-suk) начело на потребителската електроника; и Ко Донг-Джин (Koh Dong-jin), още известен като Ди Джей Ко, който ще ръководи мобилната дивизия и IT сектора.

Според Samsung, компанията „ще запази текущата форма на управление с трима главни изпълнителни директори“.

Юн Бу-Кюн (Yoon Boo-keun) и Шин Джон-Кюн (Shin Jong-kyun) напускат позициите си като втори и трети изпълнителен директор. Новите директори, в лицата на Ким Ки-Нам, Ким Хюн-Сук и Ди Джей Ко от своя страна имат сериозен предишен опит. Ким Ки-Нам досега е отговарял за производството на полупроводници, докато Ким Хюн-Сук бива описван от Samsung като специалист по дисплеите. Ди Джей Ко пък ни е познат като досегашния отговорник за R&D в мобилния бизнес.

Официалната информация за новите изпълнителни директори Samsung обявиха заедно с последните си финансови резултати. С тях корейският гигант постига нов рекорд — 13 милиарда долара печалби при 55,4 милиарда долара приходи за третото тримесечие на 2017 година. Най-големите печалби са от продажбите на полупроводници, докато печалбите от мобилни устройства са спаднали малко спрямо Q2.