Вече никой не залага надежди на Samsung Galaxy Note 7… И въпреки че флагманът вече се води мъртъв, част от него продължава да живее в Galaxy S7 и S7 Edge. Притежателите на тези два последни модела съобщават, че скорошен ъпдейт е донесъл на двете седмици, много от софтуерните свойства на Note 7.

Актуализацията е добавила и така известното always-on-display, както и свойството да го персонализирате. Всеки може да го направи така, че да показва снимка или (цифров или аналогов) часовник, и да показва известията.

Разбира се, не всички свойства ги има и не всички работят идеално добре… Това все пак е Samsung, а на тях, както знаете никак не им върви напоследък. Преките ползватели се оплакват от това, че нотификациите от приложението за имейл на Samsung не излизат на S7 и S7 Edge. Също така е очевидно, че елементите, които зависят от S Pen, което се очертаваше да бъде много добър стилус, но не успя да просъществува, изобщо ги няма в ъпдейта, тъй като двете устройства нямат такава джаджа.

Ясно е защо корейците правят това. Първо, за клиентите, които от злополучния Note 7 преминаха на S7 и S7 Edge. Компанията се опитва да направи двата телефона достатъчно подобни на избухващия флагман, но да демонстрира и, че те не са такъв провал, какъвто се оказа фаблетът.

Другото, което е, че след излизането на Google Pixel и Pixel XL този месец, Samsung все пак трябва да се борят по някакъв начин със своя конкурент. Но очевидно след като не могат да го направят с Note 7, те се опитват да направят S7 и S7 Edge възможно най-добри.

По този начин донякъде се продължава и поколението на Galaxy Note. Това е много важно, защото Samsung със сигурност обмислят идеята да направят изключително добро устройство догодина, което да отсрами компанията. Дали обаче то ще носи името Note… Може би не, а може би да. Каквото и да направят им пожелаваме успех, и се надяваме скоро да излязат от неудобното положение, в което се намират в момента.

2 Коментари

  1. Няма аналог на Note и Google Pixel няма никаква база за сравнение дори с S7. Pixel може да го сравнявате с iPhone. Общото между тях е, че са еднакво орязани от софтуерна гледна точка и цената е прекалено висока за хардуера който предлагат.

  2. Имам S7 edge от преди официалната премиера и always-on-display, както и свойството да го персонализирам са налични от тогава. Пишете глупости момци…

Comments are closed.