Samsung представиха своя асистент Bixby по-рано тази година с премиерата на Galaxy S8 и S8 Plus. Както знаете на устройствата има специален бутон, с който директно се включва така чаканият гласов асистент. Когато дойде време и за Note 8, всички знаехме, че такъв бутон ще има и на този фаблет.

Всичко хубаво, но компанията доскоро отказваше да позволи на притежателите на тези смартфони да променят функцията на бутона. Има куп неща, за които той би служил по-добре. Корейците даже бяха забранили достъп на чуждите компании до функциите на прословутото Bixby копче.

Това, разбира се, никак не зарадва привържениците на компанията. Samsung изглежда обаче най-накрая се примири и от вчера с нов ъпдейт за S8 и Note 8, собствениците им вече могат да спрат бутона да включва Bixby Home.

Актуализацията все още не е достъпна до абсолютно всички устройства от осмото поколение на сериите, но и това ще стане съвсем скоро.

Определено това решение, което компанията е взела, е правилното. Освен, че повечето хора въобще не използват асистента, има и много потребители, които без да искат го включват непрекъснато, тъй като бутона е точно под този за намаляването на звука, така че не е никак трудно да го натиснеш.