Новите модели iPhone на Apple все по-силно настъпват флагманите с Android и Samsung има идея да се бори по-дръзко с това. Както знаем, най-новият фаблет на компанията ще е нещо много различно, още повече щом корейците загатнаха за идеите си с Galaxy S6 и S6 Edge. За да може да изпревари iPhone 6S/6S Plus, които очакваме през есента, Samsung смята да пусне Galaxy Note 5 още през юли, вместо спазваната досега дата в началото на септември.

Това е логичен ход, стига Samsung да може наистина да си го позволи, но по всичко изглежда, че ще успее. Компанията е готова да произвежда и може спокойно да спази въпросния срок. Освен тази новина обаче, имаме и малко информация за възможните спецификации на Galaxy Note 5. Големината му се предполага, че ще е 5.89 инча (5.78 за Note Edge), като на този екран ще бъдат разположен дисплей с резолюция 2160 х 3840 пиксела. Тук говорим за гъстота на пикселите от порядъка на 700 ppi, което е чудовищно. Ползвателите ще могат да се наслаждават на 4K видео и дори жестока виртуална реалност с познатия вече аксесоар от Samsung. Дебелината на смартфона трябва да е 7.9 мм, което е с 0.6 мм по-малко от предишния модел. А какво ще кажете за една батерия с капацитет 4100mAh?

Всичко това звучи прекрасно, като се има предвид, че Galaxy Note 5 трябва да бъде задвижван от последния Exynos чип, който е в сърцето и на Galaxy S6/S6 Edge. Може би резолюцията ще дойде малко в повече на устройството, но дано Samsung направят нещо по въпроса. Новините са съобщени от корейската медия WhoWired. Реши ли Samsung окончателно да представи новия си флагман през юли, то това означава, че до премиерата остава съвсем малко и скоро ще разберем всичко.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS