The Korea Herald докладват, че според тях Samsung ще прибегне до партньорство с LG при производството на батериите за следващия си флагман Galaxy S8. В опит да избегне проблемите на Galaxy Note 7, корейският гигант се очаква да започне съвместна работа с голям свой конкурент и то на родна почва.

Първоначално се предполагаше, че проблемите на Note 7 са породени от батерията. След като Samsung подмениха редица устройства от такива с батерии Samsung SDI, с нови от Amperex Technology Limited, спонтанните запалвания на джаджите им продължиха. Макар и гигантът все още да не е обявил от какво точно се получават избухванията, този нов ход подсказва — все пак може наистина да е батерията.

Разбира се, няма как да знаем на 100% нищо от това, докато Samsung не обявят официално партньорство. Но това все пак не е изключено, тъй като LG вече произвеждат нещо за корейските си конкуренти и това са камера модули. Едно е сигурно обаче — сделка от този тип ще донесе големи печалби за LG, тъй като Galaxy серията на Samsung е една от най-продаваните смартфон серии изобщо.

Още нещо — LG наскоро показаха как се произвежда техния нов смартфон V20 и наблегнаха на това, че той преминава повече от 60 000 теста за сигурност, издръжливост и качество. С една дума, това само би било полезно на Samsung и бъдещия им флагман.

1 коментар

  1. LG изобщо не е гаранция за качество. Преди 2 години бяха продали дефектни батерии за лаптопи на Тошиба. То тези лаптопи имаше и на българския пазар и Стемо тихомълком им подменяха батериите.

Comments are closed.