nvidia

Патентните войни едва ли някога ще спрат големите производители от международни съдебни дела, скандали и разделения на потребителите. Последният спор ще вкара в съда Samsung и Nvidia.

В искa, заведен в Международната комисия по търговията, корейската компанията иска от американската агенция да забрани вноса на чипове Nvidia GeForce и Tegra процесори. Не е ясно за кои части Samsung имат претенции за нарушение на патентното право. Това би повлияло значително и на много други производители, защото голяма част от тях разчитат на чиповете на Nvidia за производството на своите продути.

ВИЖ ОЩЕ: Проверете дали правителството ви шпионира

Съдебно решение в полза на Samsung би се отразило негативно върху голяма част от индустрията. Nvidia сподели пред медиите, че не е подробно запозната с иска на Samsung, но е готова да защити своята позиция.

Патентното право, особено в САЩ, е арена за битки на значителна част от големите компании и корпорации. Благодарение на решенията на съда известни компании са печелили и загубвали огромни средства, а някои са докарвани дори до фалит. В конкретния случай са зависими дори и продукти от потребителската електроника, които използват Tegra процесори, а нямат пряка връзка с Nvidia. Пример за такъв продукт е конзолата OUYA.