Сигурно помните, когато преди около седмица ви разказахме за жестоко провалените тестове за водоустойчивост на Galaxy S7 Active от страна на Consumer Reports. Те включваха две устройства, които бяха потопени във вода в рамките на границите, покривани от гаранцията – до 1,5 метра и 30 минути под вода. Въпреки това, и двата смартфона се наводниха, дисплеите им се повредиха и някои техни части се напълниха с вода.

Тогава Samsung споделиха официално, че ще разследват случая. Това разследване явно вече е приключило, защото корейците пуснаха прессъобщение, в което защитават сертификата за водоустойчивост на Galaxy S7 Active. Ето и пълния текст:

„Galaxy S7 Active е преминал през строги тестове, за да бъде подсигурен неговият IP68 сертификат за водоустойчивост.

Samsung стои твърдо зад сертификата за водоустойчивост и ще подмени всяко Galaxy S7 Active устройство според лимитираната гаранция, ако то бъде повредено от вода.“

С една дума излиза, че явно и двете устройства, които Consumer Reports са използвали за тестовете, са били дефектни. Ние обаче ви съветваме да не рискувате със своя Samsung Galaxy S7 Active. Имайте предвид, че по-рано през годината CR направиха тестове за водоустойчивост и на стандартните модели Galaxy S7 и Galaxy S7 Edge, които ги преминаха успешно.