note 5

Galaxy Note 5 е последното топ предложение на Samsung, но вчера стана ясно, че устройството лесно може да бъде повредено след грешно поставяне на стилуса в него.

Причината за това е, че фаблетът дойде с нов пружинен метод, който помага на потребителите по-лесно да вадят писалката, но с тази технология S Pen може да бъде поставен наобратно, което пък ще доведе до постоянното декаривиране на функцията за засичане кога той е в и извън Note 5.

Samsung излезе с официален отговор на проблема, който вероятно няма да се хареса на всички:

“Препоръчваме на потребителите на Galaxy Note 5 да следват инструкциите в ръководството за употреба, за да се подсигурят, че няма да преживеят такъв неочакван сценарий, причинен от поставянето на S Pen наобратно”.

manual.0

Това означава, че не трябва да очаквате някакви действия от страна на Samsung, ако без да искате вкарате S Pen по грешен начин и блокирате голяма част от функциите. Компанията вероятно е била наясно с проблема и поради тази причина го е включила в ръководството на Note 5, където изрично пише, че подобно действие може да повреди както писалката, така и телефона.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS