Начало Мобилни устройства Galaxy series Samsung започват да продават употребявани телефони

Samsung започват да продават употребявани телефони

Вече и Samsung решиха да се присъединят към бизнеса с така наречените “обновени от производителя” (refurbished) смартфони. Практиката да се продават телефони, които са върнати поради някаква причина на производителя, като например непоправим дефект на въпросното устройство, става все по-разпространена из света на технологиите. Купувачът получава устройство, което изглежда абсолютно ново, като преди продажбата е било напълно обновено. Няма и следа от дефектите, които са притеснявали предишния му притежател и определено върши същата работа като чисто нов такъв, че може би понякога и по-добра.

Въпросната програма, се очаква да започне най-рано другата година. Ще се продават само най-купуваните телефони на Samsung от сериите – Galaxy S и Galaxy Note. Разбира се, ще има известна отстъпка от цената на чисто ново такова устройство. Това е добре за клиентите, които не могат да си позволят да дадат пълната цена за него. Повечето смартфони ще бъдат вземани от едногодишните обновителни програми, в страни като САЩ и Южна Корея. Все още не се знае на какъв процент от оригиналната цена и в кои държави ще се продават фабрично обновените телефони.

Продажбата на употребявани флагмани ще помогне на корейската компания да добие максимална възвръщаемост на средствата вложени в производството им. Все пак корейците ще продават всеки телефон по два пъти – веднъж, като чисто нов и втори път, като устройство „втора ръка“. И като се има предвид, че се инвестира минимална сума в поправката на смартфоните, Samsung несъмнено може само да спечели от тази програма. Със сигурност това ще бъде двойна победа, както на компанията, така и на потребителите й. Единствените загубили ще бъдат конкурентите на Samsung и най-вече – HTC, които вече се борят да продадат своите най-добри попълнения.

3 Коментари

  1. Хахаха, даже не е КореЯ, а КореА 🙂

    И това заключение в края „най-вече“ за НТС е любопитно…

    „Все пак корейците ще продават всеки телефон по два пъти…“ – да де, но след като са го продали първия път, тай е дал дефект, взели са си го, но са пратили на собственика нов телефон. Следователно нищо не продават два пъти. Дефектните телефони вместо да ги хвърлят, т.е. да ги продадат нула пъти, са измислили начин да ги продадат поне веднъж.

Comments are closed.