Samsung обмислят вариант да върнат проблемния Galaxy Note 7 на пазара, споделят от ZDNet, позовавайки се на източници от The Korean Economic Daily. Още преди официалното оповестяване на проблема, който доведе до възпламеняването на устройството, официални говорители на Samsung споделиха, че търсят „възможни варианти, чрез които да намалят влиянието на изтеглянето върху околната среда“.

Това може да значи само едно — преработване на смартфона и връщането му на пазара, за да се избегне изхвърляне на близо 2,5 милиона Galaxy Note 7 бройки. Така твърдят и от The Korean Economic Daily, според които Samsung ще сложи нови батерии на фаблета си и ще започне да го продава отново.

Продажбите, твърдят от корейската медия, могат да започнат през юни тази година, като 3500-милиамперчасовите батерии се очаква да бъдат заменени с 3000 или 3200 mAh такива.

Споменава се обаче вариант, при който Samsung ще продават старото вече устройство само в райони, в които пазарът за смартфони все още се развива, като Индия и Виетнам. Липсва официална информация от корейския гигант, но ще очакваме такава.

Бихте ли си купили Galaxy Note 7, ако той започне да се продава отново с нова батерия? Споделете с нас в коментарите.