samsung-laptop

Миналата седмица ви запознахме с практиката на Samsung да активират на продуктите си с Windows приложение, с името SW Updater. То има за цел да блокира автоматичния Windows Update процес и така да наложи своите ъпдейти. След официално изявление от компанията разбираме, че става въпрос за практика, която да позволи по-добра поддръжка на драйвърите. Според Samsung автоматичните ъпдейти от Microsoft не винаги спомагат за добрата работа на корейските компоненти.

Появиха се оплаквания обаче – от загрижени Windows потребители, както и от самите Microsoft. Тези своеволия от страна на Samsung застрашават сигурността на потребителите, тъй като ъпдейтите от Microsoft съдържат кръпки, които осигуряват нужната сигурност за борба със зловреден софтуер. Вие как мислите – какво ще предпочетат потребителите – сигурност или по-добра работа на даден драйвър? Така си и мислех.

В прессъобщение корейският гигант обясни, че ще пусне нов пач, с който да върне контрола над Windows Update на системата. Това ще рече, че Windows Update ще продължи да работи както преди на компютри от Samsung, без да бъде блокиран от SW Updater. Добра новина, не мислите ли? В прессъобщението се казва също, че потребителите могат да очакват кръпката “до няколко дни”.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS