Snapdragon

Има много слухове, че Snapdragon 810 прегрява при определено напрежение, което води до по-лоша производителност и това доведе до спекулациите, че Samsung обмисля да не използва новото предложение на Qualcomm като основен чип в своя бъдещ Galaxy S6 флагман. Вероятно корейската компания ще предпочете собствените си Exynos процесори, които са основани на 14-нанометров производствен процес.

ВИЖ ОЩЕ: XIAOMI ПРЕДСТАВИ НОВИТЕ СИ ХАЙ-ЕНД ФАБЛЕТИ MI NOTE И MI NOTE PRO

Вероятно е Samsung да заложи на сигурен модел и да разпредели количеството смартфони в две версии – едината с Exynos, а другата с Qualcomm. По-голямата част (около 80-90%) ще използват собствения чип на Samsung, а останалите Snapdragon 810. Докато от Qualcomm не оправят проблема със Sanpdragon 810, Samsung ще имат готовност да отговорят на пазарните нужди.Това разпределение на модификациите не се случва много често, но притесненията на компанията се случиха прекалено късно.

Традиционно на изложенията MWC технологичният гигант представя своите най-нови продукти, така че има прекалено малко време до стартиране на масово производство. Новият Galaxy S6 вероятно ще има цялостен метален корпус. Очакваме и отделна модификация с извит екран. Samsung се радва на огромно внимание от страна на пресата и потребителите, защото от нея се очаква много. Конкурентите със сигурност ще следят този случай в развитие. Не забравяйте, че се надяваме се да видим и Orbis на MWC 2015.