samsung-galaxy-a5

Samsung официално представи най-новите си модели – Galaxy A5 и Galaxy A3, като така най-накрая сложи точка на слуховете за тях през последните няколко месеца.

Новите устройства са представители на Samsung Galaxy A серията, която е предназначена за „младите потребители, търсещи практичност и функционалност“. Компанията ги анонсира и като най-тънките си смартфони досега: 6.7 мм (Galaxy A5) и 6.9 мм (Galaxy A3). По необяснима причина изглежда от Samsung забравят, че наскоро пуснаха друг смартфон, който е тънък 6.7 мм: Galaxy Alpha.

Виж още: Ревю на Samsung Galaxy Alpha

Така или иначе, А5 и А3 пристигат с „изцяло метален корпус“ – имат по-малко пластмаса дори от Galaxy Alpha, като Samsung изтъква, че са оптимизирани за социалните мрежи, благодарение на LTE и 5 МР-овите предни камери, които позволяват „ярки и живи“ селфита.

Galaxy A5 предлага 5-инчов Super AMOLED екран с резолюция от 720 р и се захранва от 1.2 GHz 4-ядрен процесор от неизвестен производител. Налична е и 13 MP предна камера, 2 GB RAM, 16 GB увеличаваща се вградена памет и 1,900 mAh батерия.

И двата модела на компанията – А5 и А3, идват с Android 4.4 KitKat и ще бъдат пуснати в различни вариации от цветове: Pearl White, Midnight Black, Champagne Gold, Platinum Silver, Light Blue и Soft Pink. Телефоните ще са в продажба от ноември месец, като в Китай пак ще ги получат първи. Официални данни за цената на двата смартфона засега не е налична.