Знаете си го Chainfire с неговата страст да улеснява живота ни, правейки възможен администраторския достъп до почти всеки телефон. Специалитет са му Samsung устройствата и за това имаме поредно доказателство. От днес вече има наличен Root за Galaxy Note 3, който бе представен съвсем наскоро.

Методът е валиден за Exynos, Qualcomm и T-Mobile US ( SM-N900, SM-N9005, SM-N900T, SM-N900S, SM-N900W8, SM-N9002, SM-N9006, SM-N9008, SM-N9009 ) версиите на Galaxy Note 3. CF-Auto-Root се инсталира през ODIN, като след това ще имате вече модифицирано Recovery и SuperSU. Обърнете внимание, че това ще промени брояча на вашият Note 3, а „System status“ ще се промени на „Сustom“. Това е по-малкото зло, защото може да се занули отново чрез Triangle Away. Лошото е, че това ще остави своята следа и върху KNOX, което е перманентно и няма връщане назад. В тази връзка някои сервизи може и да се заядат, тъй че мислете му, преди да направите каквото и да било!

Горещо ви съветвам да прочетете всичко, което е написал Chainfire, за да не стане беля!!! В Settings -> About device -> Model number трябва да проверите кой точно е модела на вашия Note 3 и да сравните дали се поддържа!!!