Rage 2 е видеоигра, в която се срещат модерното с класиката и настоящето с миналото. В работата над това заглавие обединяват сили две легенди в гейм разработката. Avalanche Studios са едни от стожерите на шумните, пъстри и ярки игри с отворен свят и уникална свобода на действието, стоящи зад хитовия франчайз Just Cause. Легендарните id Software от своя страна са създател на първия шуутър от първо лице в историята на гейминга в лицето на Wolfenstein 3D през далечната 1992 г. и са работили в последствие над заглавия като Doom и Quake, променили игралната сцена завинаги.

 

Нямаше начин подобно сътрудничество да не роди нещо наистина специално и Rage 2 донесе на феновете и критиката точно това, което очакваха – един лудешки екшън, в който можеш да отидеш навсякъде, да застреляш всеки и да взривиш всичко. Rage 2 е заглавие, в което геймърите буквално могат да се изгубят, докато се борят срещу свирепите фракции за контрол над пустошта и всичките откачени врагове, мутанти и чудовища. Всеки, който иска да се пребори за опустошената Земя, може да открие изданията на тази култова игра на обичайното място – в единствената специализирана верига за компютърни и видеоигри в България – Pulsar Games – както и за онлайн поръчки с безплатна доставка на www.pulsar.bg.

 

Със сигурност трябва да адресираме двойката в заглавието, защото – както ветераните знаят – оригиналният Rage беше доста безличен, по-скоро технологично демо с върхова за времето си визия, отколкото пълнокръвна игра. Въпреки че на практика би следвало да се явява негов наследник, Rage 2 e напълно самостоятелен нов продукт, който просто използва същия свят – една опустошена от сблъсък с метеорит и потънала в лудост постапокалиптична Земя, лишена от общество, закон и ред – и на практика реализира всички идеи, които тази основа на действието предполага, препълвайки я с най-разнообразен геймплей буквално до пръсване.

 

В Rage 2 играчите поемат ролята на Последния рейнджър, който се сдобива с броня, подобна на самотния Пехотинец от Doom сагата, а уменията му се развиват с хода на времето, наред с възможността му да модифицира оръжията и превозните си средства. Той може също да подобрява своите така нарчени Нанотритни сили и възможността да влезе в Оувърдрайв режим, в който въоръжението му излиза извън механичното му ограничение и огневата мощ става буквално неподлежаща на спиране.

 

Другият водещ принцип на Rage 2 e “ако го виждаш, значи можеш да го управляваш“. Всяко превозно средство на картата е достъпно за играчите, а това е повече от необходима екстра защото пустошта е огромна. От гъсти джунгли и коварни блата до изпепеляващи пустини, в играта има стотици километри, пълни с екшън и препятствия, които е по-добре да не се преминават пешком. Особено ако играчите искат да се преборят за всеки милиметър от огромната карта.

Сподели
Предишна страницаДо кога ще се проваля автопилотът на Tesla?
Следваща страницаСинтетичен геном с медицински ползи
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.