django unchained

Когато филмът “Джанго без окови” (Django Unchained) на филмовия режисьор Куентин Тарантино излезе през 2012 г., не беше тайна, че голяма част от първоначално заснетите сцени не станаха част от крайния резултат. Дори след като идеята е била филмът да бъде около 2 часа и 45 минути, Тарантиного е орязал допълнително. Големите фенове знаят, че режисьорът е пуснал на пазара и комикс по оригиналния сценарий, за да могат те да се нарадват на цялостната идея на филма. Въпреки че Тарантино не е познат с пускането на версии “deleted scenes” или “director’s cut”, изглежда че невижданите досега 90 минути кадри все пак може и да видят бял свят под формата на 4-часов Django Unchained miniseries.

На пресконференция на фестивала в Кан Тарантино е изразил желанието си да използва големия брой допълнителни кадри от филма за телевизионна адаптация. Ето и какво е казал (от USA Today):

“Имам около 90 минути материал от Django. Не е виждан досега. Идеята ми в крайна сметка е да направя 4-часова версия на Django Unchained… Но няма да го пусна като четири часов филм. Ще го нарежа на едночасови серии. Като мини сериал в 4 части. И ще го пусна по телевизията – четири пъти по един час. Ще използваме целия материал който имам и все пак няма да е изпитание за нервите. Ще бъде мини сериал. Хората обичат мини сериали.”

Това наистина е нещо много вълнуващо и само можем да си представяме колко популярен би бил един мини сериал по Django Unchained, даван по телевизия като HBO например. Но нека все още не скачаме от радост. Тарантино има навика да мисли на глас  и да разисква потенциални проекти, които в крайна сметка не се осъществяват. Да си припомним екипа Джон Траволта и Майкъл Медсен за филма The Vega Brothers, сливащ в едно героите от “Криминале” (Pulp Fiction) и “Глутница кучета” (Reservoir Dogs). Също и Kill Bill: The Whole Bloody Affair, който щеше да свърже първия и втория филм Kill Bill в едно цяло. А, да! Kill Bill 3… Да, ама не.

Въпреки че е твърде възможно Тарантино да сглоби Django Unchained в мини сериал, също е възможно и това да се превърне в поредната невероятна идея на режисьора, която да остане само в мечтите ни. Е, времето ще си покаже.