HTC-Qualcomm

Наскоро HTC обяви, че потребителите ще трябва да почакат новия флагман One.  Компанията може да използва някаква помощ за пускането на пазара на смартфона и изглежда, че Qualcomm ще удари едно рамо на борещия се производител.

Вицепрезидентът на Qualcomm Шен Джин заяви, че компанията не само ще си сътрудничи с HTC в технологията, продукта и отношенията с мобилните оператори, но също така ще спомогне и за неговата търговия на пазара. Производителят на чипове и притежателят на множество патенти ще представи редица рекламни клипове на тазгодишното най-голямо събиране на професионалните разработчици на видео игри (GDC).

Именно на него ще бъде представен и HTC One, който ще е с четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon 600. Това е доста добра новина, предвид факта, че в последно време тайванската компания постоянно е обвинявана за липсата на агресия по отношения на маркетинговата си стратегия.

Разбира се, HTC не е единствената, която използва чиповете на Qualcomm за своите смартфони, но според някои неофициални източници, тя ще получи по-специално внимание, защото е била първата измежду много създатели на смартфони, която е използвала най-новите технологии на Qualcomm.

 

Източник: DigiTimes