Малко по малко тайната зад Project Scorpio се разкрива пред нас. След като миналата седмица разбрахме какви са спецификациите на новата конзола от Microsoft, днес компанията ни разкрива и версията за разработчици.

Разбира се, от dev kit комплектът не можем да съдим на 100% за това как ще изглежда наследникът на Xbox, но пък защо не? Предишни години версиите за разработчици са приличали много на финалната версия на Xbox конзолите, като основната разлика е била големината — Xbox и Xbox One са една идея по-малки от своите версии за разработчици.

Тук обаче има и други разлики. След като миналата седмица видяхме характеристиките на Project Scorpio, можем да сравним и тях. Dev kit конзолите идват с цели 24GB RAM, което е два пъти повече от паметта на официалната версия. Освен очакваният 1TB хард диск, тук имаме и още цял 1TB в SSD формат. Всичко останало изглежда същото, включително и портовете.

microsoft-project-scorpio-dev-kit-unit-3Project Scorpio dev kit е с решетки за охлаждане отстрани, за да могат конзолите да се монтират една върху друга (ако това е нужно на един разработчик). Освен това на предния панел има четири програмируеми бутона, както и OLED дисплей с часовник и fps брояч. За debugging има наличен мрежов кабел, който да изкарва информацията към друга машина.

Както можете да видите от снимките, версията за разработчици на Project Scorpio разчита на белия цвят както и Xbox One S. Ако това е някаква индикация за дизайна на официалната версия на конзолата, може би и нея ще видим бяло?

До премиерата на Project Scorpio остават още около два месеца — джаджата ще видим на конференцията E3, където ще бъде обявено името ѝ, както и цената на бъдещата Microsoft конзола.

microsoft-project-scorpio-dev-kit-unit-2