водоструйка
снимка: Ташев-Галвинг

При покупката фокусът е върху основната цел и предназначение на уреда, съобразно приоритетите ни

На пазара се предлагат различни модели първокласни машини – независимо дали сте в процес на търсене на професионални водоструйки, или подходящи само за домашна употреба. За да може да направите адекватен избор, от вас се изисква да си отговорите на въпроса: с каква цел инвестирате в уреда и колко често ще влиза в употреба той.

Ако заложите на висок клас инструмент, но имате намерение да почиствате с него само два пъти в годината, може би не сте на прав път. Важно е да съобразите мощността и характеристиките според приоритетите си.

Цената също е определяща, но тя обикновено отговаря и на параметрите.

Ето как да се ориентирате и да отсеете подходящата водоструйка за вас:

Капацитет

Да, мощността е важен критерий и при средно-силните машини тя варира от 1200 до 1600 W. Следващите, по-високи стойности се отнасят до отбрани модели и са предназначени за специални нужди.

Дебит

Силата на струята зависи именно от дебита. Колкото е по-голям той, толкова по-силно се изстрелва струята.

Изстрелването може да е буквално, затова внимавайте – изживяването е идентично с отката при използване на огнестрелно оръжие, напълно реално е да паднете, докато боравите с машината.

Налягане

Може да избирате в диапазон от 90-150 бара, ако говорим за достатъчно високо налягане, без да изпадаме в крайности. Тук може да се възползвате и от консултацията на специалисти, които ще ви насочат и за нужния бюджет, за да прецените според нуждите си.

Допълнителни аксесоари

Има приставки, четки и дръжки, които ще ви улеснят максимално при употребата. Те могат да бъдат закупени отделно, а може да ги срещнете и в комплект като допълнителни аксесоари.

За предпочитане са и моделите с вградени филтри, които пречистват водата. По този начин се удължава експлоатационния живот на машината.

На разположение на потребителите са и уреди с подгряваща функция, а както знаем топлата вода е идеална за отстраняване на упорити замърсявания.

Посетете специализирания онлайн магазин https://tashev-galving.com, за да се запознаете подробно с техническите параметри на качествените водоструйки.