Производителност

[rquote]Ако кажа, че слушалките не дават качествен звук, ще ви излъжа.[/rquote] Това, което ще чуете през тях, е поднесено с голяма доза бас и ясни високи честоти. Има само един проблем, който прави представянето на PowerBeats по-слабо от това на urBeats или на някой от другите продукти на компанията. Както казах и в началото на ревюто, явно самият дизайн е направен така, че да я няма онази изолация, с която сме свикнали като сложим слушалки тип тапи. След като се позачетох малко в сайта на Beats разбрах, че това всъщност не е недостатък, а предвидливо премахната характеристика. Причината е една и се казва „безопасност”.  Оказва се, че слушалките са специално проектирани и имат ясен бас, без значение дали сте увеличили звука или не. В същото време те пропускат част от околния шум, за да не притъпяват слуховите сетива на спортистите и те да  останат в безопасност по време на движение по пътя.

[cquote]Имайки предвид че слушалките не са предназначени са супер здрав бас, който да ви изкърти и последната мозъчна клетка, PowerBeats се справят доста добре.[/cquote] Те са единственият продукт на Beats by Dre, който идва с по два високоговорителя във всяка слушалка. Това означава, че можете да получите кристално чисти високи и плътни ниски честоти с високо качество. На практика не мога да кажа твърдо, че получих най-доброто от Beats Audio с тези слушалки, но това може да се дължи и на факта, че все пак не ползвах телефон, който да има някакви подобрения от страна на компанията, нито пък съм тествал как се чува с някой от продуктите на Apple, за които пише, че е предназначен. През цялото време съм слушал музика на моя Galaxy S4, за който също се твърди, че има някакви подобрения, но така или иначе не може да се мери по качество с iPhone и в това съм се уверил с моите urBeats слушалки.

Все пак, през последните дни си поиграх малко с настройките на телефона. Пробвах различните режими на еквалайзера и дори отново си направих настройка на Adapt Sound, който оптимизира звука според слушалките, които ползвате. В крайна сметка успях да изкарам максимума от слушалките и телефона, който се изразява в ясни високи честоти и приемлив за моите разбирания бас. Не е това, което съм свикнал да чувам от Beats, но както вече стана ясно, тези слушалки имат малко по-различно предназначение, в което важна роля играе безопасността при ползване.

Тъй като слушалките имат и микрофон, за който казахме, че се намира на контролера с форма на диамант, няма как да пропусна да спомена и качеството на разговорите. На няколко пъти ми се наложи да говоря през тях в ситуации с доста страничен шум от коли, метро и други подобни и реално не забелязах недоволство от отсрещната страна. Не се налагаше да викам и ме чуваха доста добре. Дори на колегата N.Nikolov му направи впечатление и ме попита дали говоря през слушалките, защото ме чува кристално ясно, което говори само за себе си, че качеството наистина е на ниво.