Който ме познава знае какъв голям фен на Beats Audio съм. Честно казано, ако имах финансовата възможност вероятно щях да си купя всички техни продукти. Може би нямаше да ползвам абсолютно всеки от тях, но от чиста мания щях да си ги набавя. Както повечето от вас знаят, Beat by Dre е до голяма степен една марка. Едно име, в което се влагат изключително много средства за реклама, за да може да бъде популярно и търсено от всички, дори и от не толкова добре запознати потребители. Beat предлагат наистина уникално качествени по отношение на дизайн и преживяване продукти, но всичко това в комбнация с доста висока цена за всяко едно изделие, която не е по възможностите на всеки. В крайна сметка, продуктите на Beats Audio не предлагат нещо повече от някои други марки, но изхождайки от самия бранд, те сякаш могат точно както и Apple да си позволят своеволието да надуват цените до небесата. Такъв е и случаят с продукта, на който правим ревю, а именно PowerBeats.

 

Характеристики

 

• Тегло (кг): 0.03

• Височина (мм): 71

• Дължина на кабела (м): 1.121

• Вид на жака: 3.5 мм

• Синьо, оранжево, розово, черно, червено, бяло и специални версии

 

Окомплектовка

В кутията ще намерите книжки, стикер, твърд калъф, допълнителни два чифта тапи, кабел-удължител, щипка и самите слушалки.

 

Дизайн и външен вид

[lquote]Чудесна опаковка в стил Beats by Dre[/lquote]На първо място искам да започна с разопаковането на слушалките. Ако до този момент не сте виждали как изглежда комплект на който и да е продукт на Beats, то аз ще се опитам да ви предам до някаква степен чувството от допира с подобно устройство. Единствената дума, с която може да се опише комплектът на PowerBeats, е премиум. Истинско премиум усещане още от самото начало. Тук не говоря само за кутията или само за слушалките, а за абсолютно всичко. Beats Audio определено е компания, която знае как да привлече погледите на хората и в това едва ли някой се съмнява.

Спомнете си как като деца, когато под елхата е имало купчина подаръци, дали вие или вашите деца някога сте обръщали внимание на малките кутии? Не, нали?! Това е така, защото детската психика работи така, че хлапето търси най-големия и красиво опакован кашон и въобще не го интересува какво всъщност има в малките. Така работи и нашата психика когато отидем да си купим аксесоар за телефона. Ние няма да погледнем какво има в онази черна кутийка в дъното на щанда, защото вниманието ни ще е погълнато от уникалната опаковка на Beats by Dre.

С тази препратка, породена от моето разбиране за човешката психика, аз се опитах да ви кажа, че цялостното представяне на комплекта е впечатляващо. Кутията е гланцирана, с капак, който я обхваща от всички страни. След като го махнете и отворите кутията, пред погледа ви се появяват първо PowerBeats слушалките. На капачето имаме джоб с всички книжки и брошури плюс един стикер, което е стандартно за технологичните комплекти от висок клас. Под картончето със слушалките се намира и калъфчето им, в което ще намерите допълнителен удължител, с който може да се оплетете целия. Тук е и щипката, с която може да закачате кабела по дрехите си. В другото калъфче ще намерите и допълнителните два чифта тапички, които ще направят слушалките подходящи за почти всеки тип уши.

Сега нека да се фокусираме и върху самите слушалки. [rquote]Преди всичко трябва да знаете, че те са предвидени основно за спортисти.[/rquote] Както се забелязва и от техния дизайн, те са предназначени за ползване при натоварвания като тичане или нещо подобно. Към познатата форма на тапите е добавена и допълнителна гумена ‘щипка’, която обхваща ухото. По този начин слушалките ще са стабилни и няма да паднат докато тичате, скачате или правите друго упражнение. На мен не ми се наложи да тичам с тях, но забелязах значителна разлика дори при ходене. Тъй като имам и urBeats, лично на мен ми направи впечатление този факт, защото другите често падаха сами или при леко закачане на кабела, но тук такова нещо не може да се случи. За съжаление, обаче, забелязах, че все пак тези слушалки не прилягат толкова добре на ушите, колкото urBeats. Поради една или друга причина те са по-стабилни, но го няма онова усещане за изолация от страничния шум, което може би е причината и за по-слабото представяне, за което ще поговорим след малко.

Тъй като са направени за атлети, донякъде е логично PowerBeats да имат и някаква изолация от влага или в конкретния случай от пот. Очакванията ви ще се оправдаят и ще намерите такава. И все пак, това не са водоустойчиви слушалки, тъй че нямайте прекалено голямо доверие, когато става дума за вода, пот или каквото и да било.

За да са удобни едни слушалки, те трябва задължително да имат контролер за плейъра. Това е нещо, което аз лично винаги търся и вярвам, че и на вас ще ви е по-удобно да си сменяте песните директно през слушалките, вместо да се налага да си вадите тухлата от джоба. [lquote]Контролер с формата на диамант и бонус функции с продуктите на Apple[/lquote] Тук имаме наличен такъв контролер с формата на диамант. Върху него са разположени бутоните за регулиране на звука и този за пускане и паузиране на песните. На гърба му пък се намира и микрофонът. Ако сте забелязали, на кутията има надпис, на който е упоменато, че тези слушалки са предвидени за iPod, iPhone и iPad. Реално, това не ги прави неизползваеми и с други устройства, но конкретно с изброените може да получите и няколко екстра функции на контролера, например контролиране силата на звука, сменяне и превъртане на песните и приемане на обаждане.

Що се отнася до материалите, тук няма да намерите много метал, да не казвам, че въобще няма. Всичко е изработено от пластмаса и гума, за да може слушалките да са леки и удобни. Може би тук е моментът да отбележа, че именно фактът, че са предвидени за спортисти е наложил използването на подобни материали. Все пак, слушалките на първо място трябва да осигуряват удобство, а не класа. Въпреки това, всичко е изработена с огромна прецизност. PowerBeats изглеждат наистина много добре, имат страхотна сглобка и определено са висококачествени, въпреки наличието на пластмаса.