Pokémon Go несъмнено е най-големият хит сред игрите този сезон. Но дали ще остане на първо място по изтегляния е въпрос с неясен отговор. Вече има признаци, които показват, че хората лека-полека започват да губят първоначалния си интерес.

Колегите от Bloomberg наскоро публикуваха няколко диаграми, които показват спад в употребата на играта. Ако в средата на миналия месец е имало около 45 милиона дневни потребители през седмицата, то за миналата такава играещите са спаднали с около 15 милиона.

-1x-1.0

Това определено не са добри новини за създателите на играта – Niantic, въпреки че същевременно не са и чак толкова лоши. Всички видове приложения обикновено достигат максимума на тяхното ползване през първия месец от официалното му пускане. Плюс това, не всеки може да си позволи да играе Pokémon Go всеки ден, така че диаграмите за деня, може да не са чак такъв фактор. По-точни би били тези, които измерват месечните потребители.

Минал е малко повече от месец, откакто играта излезе, затова още е доста рано да определим каква ще бъде съдбата й. Все още има признаци, че популярността и върви добре. Още е на първо място в класациите на Google Play магазина и на четвърто място сред всички приложения. А в App Store е на четвърто място за безплатни игри и на единадесето в общата класация. Pokémon Go тепърва ще излиза и в други части на света. Но все пак получената информация не вещае блестящото бъдеще за играта, на което се надяват Niantic.